Septembarska Visa kampanja je završena. Detaljnije ovdje

Korpa

Vaša korpa je prazna.

Pogledajte našu široku ponudu proizvoda i pronađite nešto što vam se sviđa!

Stiže OREA Art Market, a sa njim i sunce

27.05.2024.

Osmi po redu OREA Art Market, bit će održan u subotu 8. juna 2024. u botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja. Ako ste imali priliku posjetiti neki od ranijih izdanja Art Marketa onda znate da je zabava zagarantovana. Ukoliko niste, nemate izgovor da nas ne posjetite ovog puta jer donosimo mnoge novitete!

Krenimo redom. Posjetiocima će se predstaviti ukupno 43 izlagača, od kojih nam pet dolazi iz Hrvatske i Srbije. U ponudi ćemo imati proizvode „od igle do lokomotive", pa će svako moći pronaći nešto za sebe ili drage osobe. Zahvaljujući saradnji s UniCredit bankom, željene proizvode moći ćete osim gotovinom platiti i kartično.

Kao platni partner Art Marketa, Visa je pripremila dodatne pogodnosti. Svi oni koji plaćanje na Art Marketu obave Visa karticom dobit će prigodan poklon od kompanije Visa, a ukoliko iznos kupovine bude 50 KM ili više, dobit će i vaučer u iznosu od 10 KM za kupovinu na OREA platformi. Želite više popusta? U sklopu ljetne kampanje Visa poklanja 25% popusta svima koji plaćanje obave na OREA platformi.

Svi smo čuli za izreku „Sve se plaća, sve se vraća". Istu možemo blago adaptirati za Art Market i reći „Onome ko plaća, sreća se vraća". Nekim sretnicima koji potroše 100 KM ili više, sreća će se vratiti u vidu poklona na štandu Rimmer, Borjois i MaxFactor. Kad već spominjemo sreću, kupovinom proizvoda udruženja Srce za djecu, koji će prezentovati novu ljetnu kolekciju, imat ćete priliku usrećiti mališane koji se trenutno nalaze u Roditeljskoj kući ovog udruženja.

I opet se sreća vraća. Svratite do Leda vode i Manuel Caffe koji vas časte besplatnim osvježenjima uz koje možete nazdraviti osvojenim poklonima ili dodatno okušati sreću grebanjem Srećki Lutrije BiH. Kupovinom srećki Horoskop donirate novac udruženju Srce za djecu. Što bi rekli: „win-win" kombinacija. I donirate novac i imate priliku da ga osvojite za sebe.

Molimo vas da sve plastične flaše, čaše i druge materijale na kraju upotrebe bacite u odgovarajuće kante. I ove godine fokus smo stavili na održivost proizvoda koje možete pronaći na OREA platformi, ali i sam Art Market će biti u znaku očuvanja okoliša, recikliranja materijala, te maksimalne iskorištenosti resursa i njihovog što dužeg korištenja u više namjena. Prema provedenom anketiranju među kreativcima, članovima OREA online platforme, više od 80% anketiranih razmišlja o korištenju recikliranih materijala, a čak 84% želi smanjiti otpad u proizvodnji.

OREA Verified je nova kategorija na našoj platformi, samo za one kreativce koji primjenjuju održivo i odgovorno poslovanje. Noviteti na platformi omogućeni su zahvaljujući projektu "Challenge to Change 3.0" koji implimentira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, finansira Vlada Švedske, a partner je Agencija za razvoj preduzeća Eda.

Kao i do sada, pripremili smo zabavu i za naše najmlađe posjetioce. U Dječijem kutku uz kreativne radionice kao što su izrada predmeta od gline, oslikavanje svile, pravljenje prirodnog balzama, izrada narukvica, mirisnih sapuna i još mnogo toga, mališani će se zasigurno dobro zabaviti. Za njih smo pripremili i predstavu, koja će početi u 12:00h.

Obzirom da će biti sunčan dan, predivan ambijent, vrhunski shopping i da ćemo se družiti cio dan, za očekivati je da ćete kad-tad i ogladniti. U Gastro kutku će se za radost vašeg nepca pobrinuti Kantina i Bistro Zdravo.

Toplo preporučujemo, kad ste već tu, da obiđete predivni botanički vrt i stalnu postavku Zemaljskog muzeja, jer kartu kupljenu za ulazak na Art Market možete iskoristiti i za obilazak muzeja.

Sav prihod od ulaznica na OREA Art Market kao i dio od prodaje rukotvorina, bit će doniran za potrebe rada Roditeljske kuće udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Zabava uz dobru muziku, ukusnu hranu, bogatu ponudu pića, nagradne igre, brojna iznenađenja, slastan shopping u bajkovitom ambijentu botaničkog vrta Zemaljskog muzeja u Sarajevu je zagarantovana - stoga zabilježite ovaj datum u vašem kalendaru!

Zabave i kvalitetnih sadržaja bit će u izobilju, a zahvalu za podršku osmom po redu Art Marketu dugujemo našim dragim partnerima, sponzorima i prijateljima: Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Centar, platni partner Visa, UniCredit Bank, Škoda, Porsche, Max Factor, Rimmel, Bourjois, Galenika, Telemach, Lutrija BiH, Challenge to Change 3.0, CasaDiCampara, Inside by Ećo, Leda voda, Manuel Caffe, Gama AA Security i Europlakat. Medijski pokrovitelji Art Marketa su Klix, Gracija, RSG radio i Antena radio.

Još jednom: vidimo se 8. juna u 11h u Zemaljskom muzeju u Sarajevu!